Schwabenfest mit Lesefest – FOTÓK

1231

Hétvégén a Német Nemzetiségi Önkormányzat Schwabenfest mit Lesefest nevű rendezvényével zárult az őszi solymári programsorozat.

Szeptember 24-én, pénteken délután dr. Szente Kálmán polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a söröshordó csapra verésével megkezdődött a fesztivál. A hordó kiürítése után a Die Adlersteiner zenekar mulatatta a vendégeket.

Szombaton délután került sor a hagyományos szüreti felvonulásra. A napsütésben szép számú érdeklődő gyűlt össze a Templom téren. A polgármester átadta Solymár kulcsát, azaz a község irányítását Orsovai Bencének, a bírónak, Tallér Nórának a bírónénak , majd a menet elindult a megszokott útvonalon, a Kálvária utcán, a Hősök utcán és a Marcibányi utcán végigvonulva tért vissza a Templom térre. A délután folyamán a gyerekek interaktív gépbemutatón vehettek részt, ahol megismerkedhettek a tűzoltóautóval és a Településüzemeltetési Kft. munkagépeivel, emellett kicsik és nagyok egyaránt bepillantást nyerhettek a must- és a borkészítés rejtelmeibe.

Este két tombolasorsolást is tartottak, egyet a gyerekeknek és egyet a felnőtteknek. A szerencsés nyertesek többek között a solymári önkormányzat, a Reményi Margit Táncegyüttes, az Auchan, Zentai Hilda bőrdíszműves, a Norarom webshop, a Pitypanka Makramé ajándékaival, valamint a Venezia Ristorante, a Schultz Söröző, és a Rose Szépségstúdió utalványaival lettek gazdagabbak. A nap zárásaként a Die Berglander Buam zenélt a közönségnek hajnalig.

A rendezvénysorozat vasárnap délelőtt a templomban folytatódott, a szentmisét, citerakoncert követette. A rendezvénysátorban a sördélutánon a Zwickl Polka Party, majd a Krigli Band szórakoztatta a publikumot.

solymáronline
Fotó: Szima Roland