A Corvinus Vegyeskar jubileumi koncertje – VIDEÓ

1316

Szeptember 19-én a solymári Corvinus Vegyeskar ünnepi hangversennyel emlékezett meg alapításának 25 éves jubileumáról a 200 éve fölszentelt katolikus templomban.

A programnak Mozart fiatalkori motettája kölcsönzött címet: Exsultate, Jubilate – Örvendezzünk és vigadjunk. A koncert második felében Mozart koronázási miséjét hallhattuk. A hangversenyen fellépett a Corvinus Vegyeskar mellett a Törökbálinti Kamarakórus, a Kapisztrán zenekar, Nagy László Adrián orgonaművész, valamint Ducza Nóra, Nagy Anna Sára, Dékán Jenő, Koleszár Ákos.

Lógó Tibor, a kórus karnagya így nyilatkozott a koncertről: „Énekkarunk a legkisebb testvér a solymári kórusok sorában. Fantasztikus, hogy minden helyi kórusnak megvan a maga identitása és arculata. Jubileumi koncertünk legszebb pillanata számomra az volt, amikor alpolgármester asszony és a solymári kórusok ajándékait vehettem át. Itt azonban nem a kézzel fogható szépségekre gondolok, hanem arra a sok-sok őszinte szóra és kedves mosolyra, ami sok emberöltőn viheti tovább a műkedvelő kórusmozgalmat.”

Hallgassák szeretettel az eseményről készült videófelvételt.

solymáronline