Könyvbemutató a Bauernhausban – programajánló

260

Beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatóra várják az érdeklődőket szeptember 24-én, pénteken 18 órakor a Svábházban. Pfeiffer Gábor Lábnyomok a sárban című könyvéről Ritter György történész, levéltáros beszélget az íróval.

A regényből az olvasó nemcsak egy magyarországi német család generációinak történetét ismerheti meg, hanem feltárulnak egy régmúlt világ képei is.

Ritter György könyvajánlója: „Pfeiffer Gábor regénye nem hosszadalmas, pedig családtörténet. Magyarországi német família generációi elevenednek meg az eredetileg zenész tiszta, szikár mondataiban. Emlékhúrokon játszik a szerző, s könyvének lapjain utazik az idő homályába, elbeszélve néhány csolnoki német történetét. Beszél Herbertről, a katonáról, aki talán gyilkos volt, vagy inkább hős? Fejezet szól Rosáról, a háborút megélt sváb lányról, majd házasságáról és testvérével való kapcsolatáról. Történetfoszlány elevenedik meg Mariáról és Josefről, valamint egy felejthetetlen utazásról Németországba. Pfeiffer könyvének sok-sok fordulatát sok-sok kép tarkítja. Egy szinte elfeledett, elmúlt világ tablóját eleveníti fel….Kihagyhatatlan!”

A Svábház címe: Solymár, Dózsa György utca 6.

solymáronline