Vissza vagy előre? – Pozitív diskurzus a művelődési házban

881

Az idei, kibővített búcsú egyik érdekességének ígérkezik a Pozitív diskurzus mottóval induló, intellektuális pódiumbeszélgetés, melyet szeptember 18-án, 16 órai kezdettel rendeznek az Apáczai Csere János Művelődési Házban.

Az esemény ötletgazdája Milbich Tamás, házigazdája és egyben moderátora Szemere János atya lesz. A több alkalmasra tervezett esemény nyitórendezvényén három keresztény felekezet jeles képviselői fejtik ki véleményüket a jelenkor égető kérdéseiről. A beszélgetés célja, hogy jobban megismerhessük a keresztény felekezetek hozzáállását, véleményét a világban tapasztalható identitásbeli, kulturális és vallásos jelenségekkel kapcsolatosan.

Fontos megjegyezni, hogy az esemény nem vitaműsor, és nem ökumenikus lelkigyakorlat – nyilatkozták a szervezők. – Sokkal inkább intellektuális eszmecsere, ami főként a vallásos vagy hívő embereknek lehet hasznos iránymutató, ismeretbővítő lehetőség, de természetesen bárkinek érdekes lehet, akit érdekel az egyházak viszonya a világhoz.

A beszélgetés hossza várhatóan egy óra, igény esetén a hallgatóság kérdéseire adott válaszok függvényében a program tovább tarthat. Vendégek: Szemere János (házigazda, moderátor, Solymár), Szentirmai Róbert (ortodox pap, Szigetszentmiklós), Csoma Áron (református lelkész, Tinnye), Ambrózi Tamás (katolikus pap, Mór).

solymáronline