Mit, hová tegyek? – webes útmutató a szelektív és a kommunális hulladékgyűjtéshez

732

A Depónia Nonprofit Kft. informatív összeállítást készített a hulladékok helyes elhelyezéséhez.

Hosszú évek óta megvan a lehetőség, hogy hulladékainkat szelektíven gyűjtsük, megtanultuk, mit lehet újrahasznosítani, hogy a környezet szemétterhelését csökkentsük. Néha azonban elbizonytalanodunk, hogy egy-egy csomagolási hulladék, vagy újabbra cserélés miatt feleslegessé vált tárgyunk vajon melyik gyűjtőedényben lenne jó helyen.

A Depónia honlapján található kisokosban betűrendben vannak felsorolva a különböző hulladékok, de a keresőbe is begépelhetjük az adott hulladék megnevezését.
A találatok között piktogramok is segítenek, hová tudjuk elhelyezni szemetünket szabályosan, de alternatív javaslatokat is olvashatunk.
Ha például beírjuk a keresőbe, hogy ágnyesedék, láthatjuk, hogy kötegelve leadhatjuk egy hulladékkezelő telepen, de a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés során is elszállítják. Alternatív megoldásként választhatjuk a házi komposztálást is.
Ha a csipszes zacskóra keresünk rá, az útmutató szerint akkor járunk el helyesen, ha a vegyes kommunális hulladékgyűjtőbe dobjuk.
Régi bútorunk leadható hulladéktelepen, vagy lomtalanítás során elszállítják tőlünk, de tovább is ajándékozhatjuk valakinek.

solymáronline