Felújították a Hűvösvölgyi Nagyrétet

1314
Forrás: Pilisi Parkerdő

Tematikus játszótérrel és szabadtéri fitneszparkkal gazdagodott a tölgyerdővel övezett, három hektáros Hűvösvölgyi Nagyrét. A kedvelt kiránduló és rekreációs helyszín felújítása a Széchenyi 2020 program keretében, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő Zrt. konzorciumában valósult meg 30 millió forint értékben – adta hírül közleményében a Parkerdő.

A közeli Nagyrét megújulásának első lépése a 2019-ben megépült kézilabdapálya volt. Ezt követte a tematikus játszótér és a szabadtéri fitneszpark kialakítása.

A játszótér nemcsak a felhőtlen kikapcsolódást, hanem a játszva tanulást is szolgálja: elemei a környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített művészi alkotások, melyek formájukkal és anyagukkal erdeink őshonos állat- és növényvilágát idézik. A gyalogút mentén megépített fitneszpark pedig számos sporteszközzel – többek között fekvenyomó paddal, kombinált bordásfallal, szörfözővel, párhuzamos korláttal, evezőgépgel és dupla fekvőtámasz-állvánnyal – várja az erőnlétüket fejleszteni vágyókat.

Forrás: Pilisi Parkerdő

solymáronline