Üzembe állt az úttakarító gép Solymáron

1140

Új úttakarító gép segíti mostantól a solymári utcák tisztántartását. Az utak mellett ennek köszönhetően a levegő is tisztább lesz Solymáron.

A tavaszi tesztüzemet követően májusban munkába állt a Településüzemeltetés használtan vásárolt padkasöprő-úttakarító gépe. A svájci gyártmányú, Bücher Citycat típusú úttakarító gép az úttestek és az útszélek alapos takarítására használható.

“A padkasöprő gép sokkal hatékonyabban dolgozik, mintha kézi erővel takarítanánk az utakat” – mondta el portálunknak Feldhoffer József, a Településüzemeltetési Kft. ügyvezetője. “A gép több köbméteres tartállyal rendelkezik, ami a használatba vétel óta már sokszor megtelt. Meglepő volt, hogy már néhány útja alatt is mintegy 15 m³ letapadt hordaléktól tisztította meg az utakat” – tette hozzá. Az ügyvezető elmondta: a gép nemcsak a tisztább utakhoz, hanem a tisztább levegőhöz is nagyban hozzájárul. A fékbetétek, kopó autóalkatrészek úttesten lerakódó porát összegyűjtik, így jelentősen csökkenni fog a szálló por mennyisége a községben.

solymáronline