Májusi könyvújdonságok a könyvtárban

827

Május 3-ától újra látogatható a solymári könyvtár. Az újranyitás óta számos újdonságot is kikölcsönözhetnek az olvasni vágyók. Balogh Istvánné (Könyves Kata) ajánlója:

Robert Galbraith: Zavaros vér

Robert Galbraith (leánykori nevén: J.K. Rowling, a hét Harry Potter-könyv szerzője) világsikert aratott krimisorozatának az 5. része, újabb lélegzetelállító, fordulatos történet Cormoran Strike magándetektív főszereplésével. A szerző a világirodalom első írója, aki kizárólag az írásból lett milliárdos.

Samantha Harvey: Nyugati szél

Az angol írónő elgondolkodtató, izgalmas történelmi krimije a Mátyás király korabeli Angliába kalauzol bennünket egy feledhetetlen időutazásra. “Samantha Harvey prózája fénylően gyönyörű” (Daily Express).

Avi Loeb: Földönkívüli

Egy idegen civilizáció első nyomai. Ez vagy valami, vagy megy valahova. Ez az “Ouamuamua”, egy furcsa viselkedésű, nem szokványos alakú aszteroida, amely három évvel ezelőtt jött, láttuk és eltűnt. A szerző a Harvard egyetem nemzetközi hírű professzora a tudomány és a logika mentén kísérli meg azonosítani a rejtélyes égitestet.

Fehér Béla: Ördögcérna

A Prima Primissima-díjas író-újságíró legújabb regénye egy karneváli nyomozás története. Helyszín egy százéves vendéglő, a keret egy filmforgatás. Magyar karakterű mágikus realizmus, bravúros nyelvi lelemények, lehengerlő humor jellemzi az összegubancolt történetet.

Halász Rita: Mély levegő

Az írónő-művészettörténész első regénye. Egy vakvágányra futott párkapcsolat és a kiútkeresés története, a patthelyzetig vezető út okainak feltárása, a helyes döntések mérlegelése és meghozatala. Az igazság kimondásához, a kendőzetlen őszinteséghez, a katarzishoz mély levegőt kell venni.

Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk

A kolozsvári magyar írónő (és egyetemi tanár) az elmúlt évek egyik legjelentősebb irodalmi felfedezettje. Sajátos erdélyisége, öntörvényű egyénisége, költői töltetű prózája üde színfoltja a magyar irodalomnak. Selyem Zsuzsa legújabb könyve 15 egymással nem összefüggő izgalmas novellát tartalmaz, de egyben hasonlítanak: mindenkinek megvan a saját világvége.

A könyvtárhasználat jelenlegi szabályairól itt olvashatnak.

solymáronline