Egészségügyben használatos csövek gyártására állami pénzből építhet új üzemrészt a PEMÜ

1526

Az Egészségipari Támogatási Program keretén belül pályázatot nyert a PEMÜ Műanyagipari Zrt.: egészségügyi célokra alkalmas csöveket gyárthat, és 591,7 millió forint támogatást kap a több mint ezer négyzetméteres, 740 millió forintból megépülő üzemrész kialakításához – adta hírül az MTI.

Hajdárné Molnár Elvira elnök-vezérigazgató megkeresésünkre elmondta: a szilikon, TPU és PVC csöveket közvetlenül az egészségügyi intézmények, illetve az egészségügyi műszer- és termékgyártók tudják majd felhasználni. Az új üzemrészt pedig a solymári telephelyen fogják kialakítani.

A tavaly, 50 milliárd forintos kerettel indult Egészségipari Támogatási Program célja a hazai egészségipar megerősítése, az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztése. A nyertes egészségügyi beruházások révén hazai cégek lesznek képesek ellátni Magyarországot többek között elegendő maszkkal, Favipiravir gyógyszerrel, oltáshoz használt orvosi eszközökkel, fertőtlenítőszer alapanyaggal és légtisztító berendezésekkel.
Az eddig megvalósult tíz projekt után most újabb öt pályázati nyertest hirdettek ki, köztük a solymári műanyaggyártó vállalatot.

solymáronline