Kéménytűz Solymáron – így kerüljük el

1293

Ma reggel kéménytűzhöz riasztotta a tűzoltókat Hlács Tibor közterület-felügyelő. Egy solymári családi házban szakszerűtlenül próbáltak kéményégetést végezni, ez okozta a tüzet, melyet a kiérkező tűzoltók sikereresen eloltottak. Személyi sérülés nem történt.

Az esettel kapcsolatban a szakemberek arra hívják fel a figyelmünket, hogy rendszeresen ellenőrizzük kéményünk állapotát, és a kéménytisztítást bízzuk szakemberre, hogy elkerüljük a hasonló tűzeseteket. A lakosság számára végzett kéményseprés 2016 második féléve óta ingyenes. Fontos tudni, hogy az egylakásos épületek – jellemzően a családi házak – tulajdonosainak és használóinak maguknak kell kezdeményezniük a kéményseprést, online vagy a 1818-as telefonszám 9.1.1 mellékén. A társasházak és lakószövetkezeti ingatlanok esetében a kéményseprés sormunka keretében, előre ütemezve történik.

A katasztrófavédelem honlapján a kéménysepréssel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekre is gyorsan választ kaphatunk, de elérjük őket a 1818-as kormányzati ügyfélvonali telefonszám 9.1 mellékén is.

solymáronline