Új típusú jegyértékesítő automatákat tesztel a MÁV

769
Forrás: MÁV

Elkezdődött a MÁV-START új típusú jegy- és bérlet automatáinak 60 napos éles utasforgalmi próbaüzeme. Az összesen 13 automata tesztelése a Nyugati pályaudvaron, a Márvány- és Üvegcsarnokban, valamint a Keleti pályaudvaron, a 11-13. vágányok környezetében zajlik – számol be közleményében a vasúttársaság.

Az utasok visszajelzéseit a vásárlás végén felugró QR kóddal elérhető, online felhasználói elégedettséget mérő kérdőívvel vizsgálják. Az éles próbaüzemet követően a szakemberek a gyártóval közösen kiértékelik a megszerzett tapasztalatokat. Ezután, várhatóan 2021. nyár végén kezdődhet meg a további 362 új típusú automata telepítése, amelynek keretében heti átlag 15 darabbal bővül a MÁV-START meglévő automata állománya 2022 februárjáig. A vasúttársaság régebben telepített automatái közül eddig több mint 60 frissült az új, MÁV Szolgáltató Központ által fejlesztett jegyértékesítő (JÉ) szoftverrel szerte az országban.

Az esztergomi (2-es számú) vasútvonal több állomásán és megállóhelyén a jegyértékesítési rendszer kiterjesztése miatt, a korábbi automaták leszerelése kapcsán január óta átmenetileg szünetel az automatákból történő jegyértékesítés. Áprilisban Esztergom-Kertváros, Piliscsév, Pilisjászfalu, Szabadságliget, Szélhegy és Aquincum (Esztergom felé menő peron) állomásra, várhatóan nyáron pedig Magdolnavölgy, Pázmáneum, Aranyvölgy, Angyalföld és Aquincum (Pest felé menő peron) megállóba telepít automatákat a MÁV-START. Az utasok a menetjegyeket az automaták telepítéséig továbbra is a MÁV mobilalkalmazás, valamint a megújult online menetrendi kereső és jegyváltási felület segítségével a szokásos 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg. A menetjegyek, feláras jegyek a vonatok fedélzetén a jegyvizsgálótól pótdíj nélkül is megválthatók, ha olyan állomáson szállnak fel, ahol nem üzemel automata, illetve nincs nyitva pénztár.

solymáronline