Felhívás: #tavaszinagytakarítás az erdőkben

758

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ legújabb kampánya az erdők-mezők megtisztítására hív minden természetjárót. A kampány célja, hogy a természetben eldobált szemetet összeszedjék, illetve el se dobják a kirándulók.

A kampány arra buzdít mindenkit, hogy a szabadba indulva vigyenek magukkal egy zacskót, és hozzák el, ami nem odavaló. A konkrét jótetten kívül ezzel másoknak is jó példát mutathatnak a résztvevők: töltsenek fel róla képet a saját Instagram és/vagy a Facebook oldalukra az #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve, így barátok és ismerősök is kedvet kaphatnak az akcióhoz.

“Légy büszke, hogy tőled is tisztább az erdő – és buzdítsd erre ismerőseidet is!” – olvasható a https://tavaszinagytakaritas.hu/ oldalon, ahol a kampány részleteit is megtalálják.

A kampányhoz sok más szervezet csatlakozott, akiknek szintén fontos a környezetünk tisztasága. A mozgalom mögé egy emberként sorakozott fel számos influencer is annak érdekében, hogy az üzenet minél több emberhez eljusson. A kampány élére Szakács Gergő, a Follow The Flow frontembere állt, aki rádióreklámban buzdít mindenkit a környezetünk megtisztítására.

solymáronline