Április 15-16-án lesz az iskolai beiratkozás

1047

Az állami fenntartású általános iskolákba, így a Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, AMI első osztályaiba is 2021. április 15-én és 16-án lehet majd beiratkozni – tette közzé az Érdi Tankerületi Központ. A beiratkozásra április 15-én, csütörtökön 8 és 18 óra, valamint április 16-án, pénteken 8 és 17 óra között lesz lehetőség.

Az óvodai és általános iskolai beiratkozások rendkívüli szabályairól szóló EMMI határozat értelmében a 2021/22-es tanévre történő beiratkozás a szokásos módon és ütemezésben történhet meg, azonban a szülőnek vagy a gondviselőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. A beiratkozás pontos menetét – a járványügyi szabályok változása miatt – később tesszük közzé.

A tanköteles korba lépő, azaz a 2015. augusztus 31-én vagy előtte született gyerekét a szülő köteles beíratni a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Arról, hogy a tanköteles kort elérő gyermek további egy évig óvodai nevelésben maradhat-e, 2020. január 1-jétől az Oktatási Hivatal dönt.

solymáronline