Edényazonosító matrica hiányában februártól nem szállítják el a szemetet

626

A Depónia Nonprofit Kft. 2021. február 1-től nem szállítja el azon ingatlantulajdonosok szemetét, akiknél nincs felragasztva az aktuális edényazonosító matrica a kommunális hulladékgyűjtő edényre.

A hulladékszállításért felelős közszolgáltató a solymári állandó lakosok részére 2020. év végén – a hulladéknaptárral, a tájékoztatóval és a zöldhulladék matricával együtt – egy “Depónia” feliratú, a nyilvántartásukban szereplő edény űrméretének és darabszámának megfelelő edényazonosító matricát küldött. Az azonosító matricát a kommunális edény oldalára kell felragasztani, ez igazolja a közszolgáltatás tárgyévi igénybevételének jogosultságát. Az az ingatlantulajdonos, aki nem kapott matricát, nem szerepel a Depónia nyilvántartásában.

Edényazonosító matrica – minta

Február első hetétől a kft. dolgozói elkezdték az ellenőrzéseket, és azon ingatlanoknál, ahol nem találnak edényazonosító matricát, figyelmeztető matricát helyeznek el, melyen tájékoztatnak a hiányról és felszólítanak a pótlásra.

Mi a teendő, ha figyelmeztető matricát kapunk?

– Ellenőrizzük, hogy kaptunk-e a Depóniától levelet 2020 végén, amely tartalmazza a tájékoztatót és a hulladéknaptárt, a zöldhulladékos matricákat, továbbá az edényazonosító matricát.
– Ha megtaláljuk és az edényméret megfelelő, ragasszuk fel a kommunális hulladékgyűjtő edényre.
– Ha nem találjuk vagy az edényméret nem megfelelő, az ugyfel@deponia.hu e-mail címre küldött levélben jelezzük a problémát a szerződésen található ügyfélkód, név és szállítási cím megadásával.

solymáronline