Majdnem százmillió forintot nyert Solymár saját főzőkonyha építésére

1811

Egy nyáron beadott pályázat eredményeként Solymár közel 92 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy saját főzőkonyha megépítésére – tudtuk meg a hírt dr. Szente Kálmán polgármestertől. A létesítmény a tervek szerint jövőre épülhet meg.

Solymár önkormányzata a nyár folyamán döntött arról, hogy indul a pénzügyminisztérium “Önkormányzati étkeztetési fejlesztések” című pályázatán. Még a nyár folyamán elkészültek a főzőkonyha megépítésére vonatkozó projekt anyagai, melyben az önkormányzat 32,5 millió forintnyi saját erőt, valamint a tervezések 4 milliós költségét vállalta. December 10-én érkezett a hír, hogy a szakmai bizottságok javaslata alapján Varga Mihály pénzügyminiszter 91 978 072 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a solymári projektre.

A főzőkonyha megépítését a jövő évre tervezik. Helyszíne a Hold utca és a Tersztyánszky utca sarkán található önkormányzati tulajdonú ingatlan lesz. “A konyha első körben – a pályázati kiírásnak megfelelően – az óvodai és szociális étkeztetést fogja kiszolgálni, de szeretnénk a jövőben az iskolásaink ételeit is helyben főzni” – számolt be a tervekről dr. Szente Kálmán polgármester.

solymáronline