Lakossági bejelentés alapján megakadályozták az illegális árusítást

759

December 4-én, pénteken délelőtt lakossági bejelentés érkezett a solymári közterület-felügyeletre. A bejelentő jelezte, hogy az Ifjúság utcában, a lakótelepen két személy kézikocsiból – vélhetően illegálisan – árul. A gyors telefonhívásnak és a bejelentő által készített fotónak köszönhetően a perceken belül kiérkező közterület-felügyelő meg tudta akadályozni az illegális árusítást – tudtuk meg a hatóságtól.

Az eset tanulsága, hogy mivel a bejelentő közvetlenül a hatóságot értesítette és nem a közösségi portálok valamelyikén tett panaszt, így a megelőzés és a fellépés sikeres volt.

A Solymári Polgármesteri Hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepek közeledtével felbukkanhatnak a településen olyan személyek, akik – engedély nélkül – autóból, vagy az utcákat kézikocsival járva árulnak. Sok esetben az eladásra kínált termékek minősége nem megfelelő, így a vásárlók átverés áldozatává válhatnak.

A hivatal kéri, hogy ha valaki ilyen esetet tapasztal, fotózza/videózza le, és értesítse a Solymári Polgármesteri Hivatalt az info@solymar.hu e-mail címen vagy a 06 26 560 600-as telefonszámon, vagy hívja a rendőrséget a 112-es telefonszámon.

Az elkövetőről készült fotó- vagy videófelvétel nem sért személyiségi jogokat, mivel a kapott felvételeket a hivatal/rendőrség nem teszi nyilvánossá, így a bejelentő ellen személyiségi jogi per nem indítható.

A lakossági bejelentések segítségével könnyebben megelőzhető és/vagy tetten érhető az illegális tevékenység (pl. szemétlerakás, utcai árusítás, csalók pénzgyűjtése).

solymáronline