Javították a Hidegkúti úti lámpa hibáját

896
A kép illusztráció.

A közlekedők hét elején tapasztalhatták, hogy a reggeli órákban Solymáron jelentős volt a torlódás. A sor a Hidegkúti úti jelzőlámpától többször egészen a solymári temetőig állt. Beregszászi Márk jegyző már kedden reggel jelezte a problémát a BKK és a Budapest Közút illetékeseinek.

A Budapest Közúttól ma délelőtt érkezett válasz, melyben kifejtették, hogy a jelzett jelzőlámpás kereszteződésben korszerűsítik a bejelentkező eszközöket, ennek keretében a közösségi közlekedési járművek bejelentkeztetését és előnyük biztosítását is szeretnék megoldani. Az új programok egyelőre még nem lettek feltöltve, viszont hétfőn a kivitelező cég (a Közúttal előzetesen nem egyeztetve) egy kisebb kapacitású ideiglenes programot kapcsolt be, ami kedden reggel torlódáshoz vezetett.

A Budapest Közút osztályvezetője elmondta: kérésükre a cég kedden napközben javította a hibát, így szerda óta csak a „szokásos” fennakadás van reggelenként, ami Solymár területén belül jellemzően már nem okoz torlódást. A kivitelezést a jövőben is fokozott figyelemmel kísérik. Azt is hangsúlyozta, hogy a tervezett módosítások során sem céluk a Hidegkúti úti kapacitások csökkentése.

solymáronline