A Depónia Kft. marad a hulladékszállító Solymáron – döntött az önkormányzat

874

A solymári képviselő-testület múlt heti ülésén döntött arról, hogy a továbbiakban is a Depónia Nonprofit Kft. marad a hulladékszállítással megbízott cég Solymáron.

A Depónia Nonprofit Kft.-vel kötött szerződés idén lejárt, emiatt az önkormányzatnak új hulladékszállítási közbeszerzést kellett kiírnia. Erre két ajánlat érkezett, az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Depónia Nonprofit Kft. pályázata. Többkörös hiánypótlás és újraértékelés után az NHSZ ajánlatát a bíráló bizottság érvénytelennek nyilvánította. A testületi ülésen a képviselők egyhangúlag, tartózkodás nélkül úgy döntöttek, hogy a Depónia Nonprofit Kft. legyen a továbbiakban is a hulladékszállítással megbízott közszolgáltató.

Elképzelhető, hogy a szelektív hulladékgyűjtésben a jövőben lehetőség lesz áttérni az edényes ürítésre (az edényt a Depónia biztosítaná), de erről és esetleges egyéb változásokról akkor tudunk beszámolni, ha a döntés jogerőre emelkedik, és a település meg tudja kötni az új szerződést a Depóniával.

Akit érdekel, ezen a linken meg tudja hallgatni a testületi ülés vonatkozó napirendi pontját és a hozzászólásokat.

solymáronline