Véget ér az üvegfelületek bontása a Nyugati tetőszerkezetén

182

A végéhez közeledik az üvegfelületek bontása a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetén, az új üvegtáblák gyártása folyamatban van, továbbá készül a gipszelemek mintázása is – derül ki a MÁV Zrt. beszámolójából.

Ütemterv szerint folytatódik a munka mintegy 8200 négyzetméteren a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetén. Az üvegfelület látványos elemeinek bontását követően már csak apróbb elemek eltávolítása szükséges, ezután helyezhetők el az új üvegtáblák. A munkák következő fázisában kibontják az óraszerkezetet a Teréz körúti homlokzatról, melynek a felújítását szintén elvégzik. A tetőn a tartószerkezeti cserék, a festés, a szarufák és a szelemenek (szarufákat alátámasztó gerendák) elhelyezése is zajlik, valamint a pallózás mellett új csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki.

Az elmúlt hónapokban a csarnokba futó vágányok felsővezeték-hálózatát szerelték, és a csarnok előtt új, ideiglenes ütközőbakokat építettek be a 10-13. vágányok lezárására, hogy a külső sínpárok a felújítás alatt is használhatók legyenek a vonatforgalom számára. Megépült a csarnokban egy 70 ezer légköbméteres térállvány, jelenleg további állványok építése zajlik. Egy 7000 négyzetméteres védőhálót is kialakítottak az utasok és a munkások védelme érdekében, továbbá két toronydaru is felépült.

A Nyugati pályaudvar utascsarnokának több ütemű lezárása idején a december 7-ig tartó időszakra vonatkozó menetrendek és a részletes utastájékoztatás elérhető a www.mav.hu/nyugati oldalon.

solymáronline
Fotók: MÁV