Rockabilly a színpadon – Ed Philips and The Memphis Patrol ad koncertet a művházban

708

Elvis Presley zenéjét és az ötvenes évek rockabilly hangzását viszi színpadra az Ed Philips and The Memphis Patrol zenekar szeptember 12-én, szombaton 16 órakor a solymári művelődési házban. Az előadás a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében valósul meg, a belépés ingyenes.

Az Európa-szerte rendkívül népszerű budapesti zenekar hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit (Jailhouse Rock, Ready Teddy, Let yourself go, A Little Less Conversation, Hurt, Frankfort Special, Viva Las Vegas). A banda a koncerteken amerikai katonai egyenruhában lép fel; a ruhák és a színpadkép – a katonai ládákkal – egyaránt Elvis Európában töltött katonaéveire utalnak. A hangszerek korhűek, az előadások energikus és robbanékony stílusa a rockabilly fénykorát idézi.

Koncertjeiket a megszokottól eltérő színpadkép és a látványos show-elemek teszik egyedivé. A dalokat friss és új hangszerelésben adják elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál. A zenekar – melynek tagjai Ed Philips (ének), Sonny (gitár), Singer (nagybőgő) és Little Tommy (dobok) – az elmúlt nyolc évben több mint tíz országban adott koncertet és napjainkra már megkerülhetetlen vendégei a stílust képviselő hazai és nemzetközi kluboknak, fesztiváloknak, zenei találkozóknak.

apáczai.com / solymáronline