Felhívás a kárpótlással kapcsolatban – szeptember 20. a határidő

924

A még lezáratlan solymári kárpótlási folyamattal kapcsolatban az érdekegyeztető fórum kérésére az alábbi felhívást továbbítjuk.

Solymár Nagyközség Érdekegyeztető Fóruma ismételten felkéri azon személyeket és örököseiket, akik 1991. június 30-ig solymári állandó lakcímmel rendelkeztek, vagy a téeszesítés alatt itt vették el termőföldjeiket, hogy a termőföld-kártalanítás egyezséges előkészítéshez ismételten keressék meg a fórum vezetését (a teljes földutalvánnyal, határozattal, valamint a vagyoni és politikai határozatokkal együtt), hogy az illetékes miniszternek ajánlatot tehessünk az egyezség megkötése érdekében.

Az összesítéshez szeptember 20-ig kérik leadni az adatokat az alábbi elérhetőségeken:

Személyesen: 2083 Solymár, József Attila u. 1. Telefonon: 06-30-940-8619 (Jablonkay Sándor fórumalelnök), 06-20-9118263 (Marlok Béla fórumelnök) E-mailben: solymari.fold@gmail.com

Miért kerül mostanában olyan gyakran szóba a kárpótlás?

Egy 2020 áprilisában elfogadott törvény 2021. január 1-jével államosítja a téesz-használatú termőföldeket, ezzel jövőre megszűnik a kárpótlásra várók számára a kárpótlásiföldalap-képzés lehetősége. A részarányosokat ugyan 50.000 Ft/aranykorona áron kifizetnék, ez azonban a károsult családok számára nem megfelelő lezárása a folyamatnak. Az igénylők összegyűjtésére és a földalapképzésre rendelkezésre álló idő igen szűkös, ezért kérik az érintetteket a mihamarabbi jelentkezésre és a határidő betartására.

solymáronline