Már nyolcadik alkalommal: német nemzetiségi tábor Solymáron

1131
Fotó: Barcsik Géza

Augusztus 24-e és 28-a között rendezi meg a Solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat hagyományőrző táborát. A táborban negyven általános iskolás tanuló vesz részt térítésmentesen.

Az idei az első alkalom, hogy az Egyházi és Nemzetiségi Támogatások Igazgatósága által kiírt pályázaton nyert anyagi hozzájárulásnak köszönhetően ingyenes a tábor a résztvevők számára. Az öt napos tábor változatos programot kínál a gyerekeknek. A jól ismert solymári családneveket felvevő csoportok különböző vetélkedőkön, ügyességi játékokon mérik össze tudásukat. Megismerkednek a solymári sváb hagyományokkal, népdalkinccsel és viseletekkel, még a stájer citerát is megszólaltathatják.

A gyerekek a Templom téri központból indulva kirándulásokon is részt vesznek, melyek különböző solymári helyszínekre vezetik őket; temetőlátogatás, népviseleti babák megtekintése és több túra is szerepel a programban. A Szarka-vár és a Zsíros-hegy felfedezése mellett távolabbra is készülnek: Tata város nevezetességeit tekintik meg buszos kirándulással.

BG – solymáronline