Államilag elismert iskola lett a Budapest School

2061
Fotó: Budapest School Solymár

Öt év után megszerezte az akkreditációt a Budapest School, így a 2020/21-es tanévtől már államilag elismert iskolaként működhet – adta hírül az intézmény honlapján az iskola társalapítója, Halácsy Péter.

Az akkreditáció megszerzésével az iskola részévé vált az államilag elismert iskolarendszernek, így a Budapest School diákjainak már nem magántanulói státuszban, a szükséges vizsgákat más iskolában megszerezve kell tanulniuk.

A Budapest School 14 helyszíne közül az egyik Solymár: itt jelenleg az alsós korosztályhoz, 1-4. osztályig lehet csatlakozni. Bunyevácz Anasztázia, a Budapest School Solymár társalapítója és vezetője a solymaronline.hu-nak elmondta: nagyon köszönik Solymár Nagyközség Önkormányzatának és a Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskolának az elmúlt években tanúsított együttműködésüket és támogatásukat.

A Budapest School vezetése közleményében így fogalmazott: “Immár nem csupán a szívünkben és a nevünkben vagyunk iskola, hanem jogilag is azzá váltunk. Magántanulói közösségként indultunk, mára pedig úgy érezzük, hogy a legjobban ezzel a váltással segíthetjük a családok biztonságát, a gyerekek hatékony fejlődését és a tanárok kreativitását. A gyerekek portfóliói, tanulási eredményei alapján immár magunk állíthatjuk ki a bizonyítványokat és jogunk van őket érettségiztetni is. (…) Nagy mérföldkő ez, nemcsak a BPS-es családok és tanárok életében, de a magyar oktatás területén is. Azzal, hogy a Budapest School Általános Iskola és Gimnázium létrejött, egy olyan modern oktatási modell vált államilag elismertté, amely rugalmasságával és innovatív szemléletével képes megújulást hozni és kapcsolódni a hazai oktatás 150 éves múltjához is.”

solymáronline