Négy napig tölthetjük még ki a vasúthasználati szokásokról szóló kérdőívet

684
Fotó: Barcsik Géza

Még négy napunk maradt, hogy kitölthessük azt az online kérdőívet, ami a budapesti várostérség lakosainak vasúthasználati szokásait méri fel. Eddig mintegy tízezer választ regisztráltak, de a HÉTFA Kutatóintézet augusztus 23-ig, vasárnapig várja az agglomerációban lakók véleményét és tapasztalatait a kb. 15 perc alatt kitölthető kérdőíven.

A Budapest Fejlesztési Központ irányításával készülő Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia (BAVS) legfontosabb célja a vasút versenyképességének növelése az agglomerációs közlekedésben. Ezért kutatást indítottak a vasúthasználati szokások felmérésére, amelynek elvégzésével a HÉTFA Kutatóintézetet bízták meg. A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása, valamint az utazási módok (HÉV, vonat, busz, autó) közötti váltási hajlandóság felmérése.

Az online kérdőív kitöltésére 2020. augusztus 23-áig van lehetőség a hetfa.hu/ingazas linken.

Az intézet a kérdőíves kutatáson felül kiscsoportos beszélgetéseket is szeretne szervezni., amelyeken a résztvevők az ingázási szokásaik és igényeik olyan részleteit is kifejthetik, amihez egy kérdőív nem tudna megfelelő kereteket biztosítani. Bár a várt jelentkezői létszám gyorsan össze is gyűlt a fókuszcsoportokhoz, póttagjelöltként még regisztrálhatunk a hetfa.hu/fokusz honlapon.

solymáronline