Vonat- és buszközlekedés a hosszú hétvégén

876
Fotó: Hajba András

Az augusztus 20-i ünnephez és az azt követő hosszú hétvégéhez, valamint a munkanap-áthelyezéshez kapcsolódóan változik a helyi és helyközi buszjáratok, valamint a vonatok közlekedési rendje – tájékoztatja az utazóközönséget a MÁV és a Volánbusz.

Ami a vonatokat illeti: augusztus 19-én (szerdán) a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi, 23-án a szokásos vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A munkanap-áthelyezés miatt augusztus 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényes.

A Volánbusz járatai augusztus 20-án, csütörtökön a munkaszüneti napoknak megfelelően közlekednek, de a hetek első munkanapját megelőző napra meghirdetett járatok ezen a napon nem indulnak. Augusztus 21-én, pénteken és 22-én, szombaton a szabadnapok, míg 23-án, vasárnap a hetek első munkanapját megelőző munkanap szerint közlekednek az autóbuszok. A szombati munkanap-áthelyezés miatt augusztus 28-án, pénteken a hetek utolsó munkanapjának, míg 29-én, szombaton a munkanapoknak megfelelő menetrend lesz érvényben.

Egy átlagos hétvégéhez képest ilyenkor akár másfélszeresére is nőhet az utasszám, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben (elővételben) gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket. Ezekről a Volánbusz és a MÁV honlapján részletesen is tájékozódhatunk.

solymáronline