Vihar után – lezárták a Pilisvörösvári utca egy részét és a játszóteret

2498
Fotó: Barcsik Géza

Omlásveszély miatt lezárták Solymáron a Pilisvörösvári utca Pacsirta és Madách utca közötti szakaszát, valamint a tegnapi viharban letört nagy faág miatt az utca végén lévő játszóteret és annak környékét is.

Az augusztus 16-án, vasárnap délután lecsapó vihar nem kímélte Solymárt: rövid idő alatt rendkívül nagy mennyiségű eső esett, az ítéletidő nyomában leszakadt faágak, elöntött pincék, tönkretett utak maradtak. A Pilisvörösvári utcában egy bontás alatt lévő háznál az eső miatt annyira megnőtt az omlásveszély, hogy a közterület-felügyelet hétfőn határozatlan időre lezárta a Pilisvörösvári utca Pacsirta és Madách utca közötti szakaszát.

Földesi Jánostól, a solymári tűzoltók parancsnokától megtudtuk: az elmúlt 24 órában összesen hét káresetről érkezett hozzájuk bejelentés. A Pilisvörösvári utcában található játszótér egyik fájáról kb. 15 méter magasságban tört le egy derékvastagságú vezérág. Hivatásos tűzoltók is érkeztek a helyszínre, de tűzoltólétrával sem tudták biztonságosan megközelíteni a leszakadt ágat, így az még mindig veszélyt képez. A játszóteret, a mellette futó járdát és a Pacsirta utcai gyalogos hidat ezért a veszély elhárításáig lezárták, kerüljük el ezt a szakaszt!

A solymári önkéntes tűzoltók több helyen vízkár felszámolásában segítettek és segítenek azóta is – mondta el a parancsnok. Ezen kívül eltávolították az iskola szeméttárolójára dőlt fát, valamint ők vonultak a Panoráma utcába is, ahol a kidőlő fa távvezetékeket szakított le. Két helyszínre a hivatásos tűzoltóegységeknek kellett kivonulniuk: az Erdőalja utcában egy nagyméretű fa dőlt ki, ahol a III. kerületi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, a II. kerületi tűzoltók pedig közvetlenül a Külső Bécsi útra vonultak. Így olyan is volt, hogy egy időben három helyszínen végeztek kárelhárítást a tűzoltók Solymáron.

Szente Kálmán polgármester a solymaronline.hu-nak elmondta: a településüzemeltetés munkatársai szabadságukat megszakítva folyamatosan azon dolgoznak, hogy az eső által szétmosott utakat újra járhatóvá tegyék. A viharkárok elhárítása a prioritások figyelembe vételével folyamatban van, de mivel 62 km-nyi utat nem lehet egyszerre kijavítani, ezért kéri a lakosság türelmét és segítségét, amíg mindenhova eljutnak.

solymáronline