Sportolók a járvány alatt és után

2496
Kép: Solymári SC Facebook-oldala

Folytatjuk sorozatunkat, melyben helyi egyesületeket, civil szervezeteket kérdezünk, hogy mi változott az életükben a járvány kitörése óta. Ezúttal a Solymári SC elnöke, Takács László számolt be a sportegyesület elmúlt hónapjairól és jövőbeni terveiről.

Hogyan élték meg a járványhelyzetet, a kijárási korlátozást? Hogy alakult a sportklub élete a tavaszi hónapok alatt?

A labdarúgók esetében nem volt egyszerű a járványhelyzet kezelése. Kezdetben mi is online oktatási edzésanyagokat küldtünk a gyerekeknek, 5-6 héten keresztül. Kérdőív segítségével felmértük a gyerekek motivációját, helyzetét, az edzések újraindításának támogatottságát. A szabadtéri edzések engedélyezése után a szülők többsége szerette volna, ha elkezdődnek az edzések, de a létesítmény csak három héttel később engedélyezte a használatba vételt, ekkor pedig már majdnem elkezdődött a szünet. A gyerekek erőállapotában is látszódott a hosszú kihagyás. A bajnokságok beszüntetésével pedig nehéz volt motivációt találni az edzések intenzív, precíz végrehajtására, látogatására.

A kézilabdázók számára sem volt könnyű a járványhelyzet, sem az egyesület, sem az edzők, sem pedig a játékosok számára. A szezon utolsó edzése március 13-án volt, ezt követően az összes tavaszi mérkőzés elmaradt. A további edzéseket otthon, az edzőink által elektronikus formában kiadott edzésterv alapján végezték játékosaink. Később – a vírus miatt – a 2019-2020-as bajnokságot és eredményeit törölte a Magyar Kézilabda Szövetség.

Hogy telik a nyár?

A labdarúgóknál a vírushelyzet miatt elmaradt a tervezett, balatoni focikupán való részvétel. Három nyári napközis tábort tartottunk/tartunk, melyekre 30-40 fő közötti a jelentkezési létszám. Augusztus első hetében pedig minden korosztállyal elkezdjük a felkészülést az őszi bajnokságokra.

Női és férfi kézilabda csapataink a korlátozások feloldása után, július közepétől elkezdték a felkészülést a 2020-2021-es bajnoki idényre. Augusztusban a gyermekbajnokságban szereplő játékosaink is elkezdik a munkát, az utánpótláskorú gyerekeknél pedig jelenleg is folyik a táboroztatás.

Természetesen egyesületünk és edzőink is betartják a szakmai és sportegészségügyi ajánlásokat az edzések újrakezdésével kapcsolatosan.

Várhatóan hogy folytatódik a Solymári SC élete, programjai ősszel?

Előreláthatólag elindulnak a tervezett versenyek, így az U7-9-11-13 korosztályaink a labdarúgó Bozsik-programban tudnak majd játszani. Az U14-es és az U17-es csapatunk a Pest megyei II. osztályú bajnokságban fog szerepelni és az öregfiúk csapat is elkezdi a küzdelmet a Pest megyei öregfiúk bajnokságban.

Szeptember elején a kézilabdázóknál is elkezdődik a bajnokság felnőtt, ifjúsági és serdülő csapataink számára, majd szeptember végétől a gyermekbajnokság is elindul. Minden korosztályunk mérkőzésének időpontjáról és eredményéről tájékozódhatnak a Solymári SC – kézilabda szakosztály Facebook-oldalán.

Bízunk benne, hogy szeptembertől szurkolóinkkal is találkozhatunk!

Gyarmati Lilla – solymáronline