A Cédrus Táncegyüttest is érzékenyen érintette a járványhelyzet

1370

Nemrég indult sorozatunkban helyi egyesületeket, civil szervezeteket kérdezünk, hogy mi változott az életükben a járvány kitörése óta. Ezúttal a Cédrus Táncegyüttesről Varga Zoltán művészeti vezetőnél érdeklődtünk, aki a közelmúltban eléjük gördülő akadályokról számolt be.

“A Cédrus Táncegyüttes életének, munkásságának alapvető helyszíne az Apáczai Csere János Művelődési Ház. Mivel a rendeletek értelmében a házat be kellett zárni, ezért a működésünk egyik alapvető feltétele megszűnt. Tervezett programjainkat, előadásainkat – többek között az együttes 20 éves jubileumi műsorát – nem tarthattuk meg. Természetesen az anyagi forrásaink is lecsökkentek. A távolságtartás miatt még maszkban sem lehet próbát tartani, így minden tevékenységünk szünetelt, jelenleg nyári szünet van.”

Még nem mondtak le a táncosok hagyományos nyári táboráról az Őrségben, bíznak benne, hogy meg tudják tartani. Szeptembertől pedig szeretnék folytatni a munkát, de mivel a nemzetközi helyzet fokozódik, ebben is egyelőre csak reménykedni tudnak.

SZE – solymáronline