1000 év katonái – honvédelmi szellemi vetélkedő középiskolásoknak

132

400 éve született Zrínyi Miklós költő és hadvezér, a Szigeti veszedelem írója, a 17. század legnagyobb formátumú magyar politikusa, a magyar történelem kiemelkedő alakja. A jubileum alkalmából az Országgyűlés 2020-at Zrínyi-emlékévvé nyilvánította, a Honvédelmi Minisztérium pedig egy honvédelmi témájú csapatvetélkedő szervezésével tiszteleg a magyar hadtudomány megteremtője előtt.

Az 1000 év katonái elnevezésű két fordulós verseny célja, hogy a középiskolások megismerjék hadtörténelmünk kiemelkedő eseményeit, a korabeli technikai eszközöket összevethessék a 21. század haderejét építő Magyar Honvédség legújabb eszközeivel. Azon túl, hogy a csapatok számot adhatnak történelmi tudásukról, a vetélkedő fordulóiban betekintést nyerhetnek a megújuló Magyar Honvédség mindennapjaiba, a katonai hivatás lehetőségeibe.

A szervezők olyan 7 fős csapatok jelentkezését várják az ország valamennyi középiskolájából, akik a 2020/2021-es tanévben 9-11. évfolyamon fognak tanulni. A jelentkezési feltételekről bővebben olvasni és regisztrálni szeptember 17-ig lehet a verseny weboldalán.

solymáronline