Három autóval a még biztonságosabb Solymárért – FOTÓK

3667

Három járőrőző autó is segíti ezentúl a Solymáron szolgáló körzeti megbízottak és polgárőrök munkáját. Solymár önkormányzata ugyanis az eddig meglévő egy mellé két újabb gépkocsit vásárolt. A már meglévő autót – melyet eddig a körzeti megbízottak használtak – ezentúl
a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület, míg a két újonnan beszerzett járművet a solymári körzeti megbízottak fogják használni. Mivel így mindkét solymári rendőrnek lesz autója, könnyebb és hatékonyabb lesz a szolgálat megszervezése.

A két, most beszerzett, használt, Ford típusú gépkocsit az önkormányzat 4-4 millió forintért vásárolta meg. Fenntartásukról a rendőrség fog gondoskodni, ahogy az autók matricázását, rendőrségi lámpákkal való ellátását is a rendőrség finanszírozta.

Az autókat dr. Szente Kálmán polgármester adta át a körzeti megbízottaknak. Az eseményen jelen volt továbbá Szigeti János r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Budaörsi Rendőrkapitányság vezetője, dr. Németh Gyula r. ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója, Huber Mónika r. tzls. mb. alosztályvezető, Forgács Péter r. százados, a Pilisvörösvári Rendőrőrs mb. őrsparancsnoka és Koczka Gábor r. alezredes, a Budaörsi Rendőrkapitányság mb. Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

solymáronline
Fotók: Palkovics Mária