Pénzügyekről, járványról egyeztettek a pilisi térség polgármesterei – VIDEÓ

1129

Pilisszentiván adott otthont a kijárási korlátozás utáni első településvezetői konzultációnak június 5-én, melyen a régió 17 polgármestere vett részt.

A mostani egyeztetés elsődleges témái között szerepeltek a járvány elleni védekezés tapasztalatai, a jövő évi költségvetés és a felhatalmazási törvény visszavonása utáni kormányzati és önkormányzati munka. Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő a Pilis Televízió kérdésére elmondta, hogy a választókerület önkormányzatai kiválóan teljesítettek a járvány elleni védekezés során. Elhangzott, hogy a kormányzati intézkedések értelmében ugyan a gépjárműadó-bevételt elvonták az önkormányzatoktól, de a kormány célja, hogy az így keletkezett bevételkiesést feladatfinanszírozásban kapják meg a települések; emellett várhatóan a szolidaritási adó mértéke is változni fog. A képviselő ezen felül külön köszönetet mondott a pedagógusoknak a digitális oktatásban nyújtott munkájukért.

A településvezetői találkozókat Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő kezdeményezésére 2014 óta tartják meg. Az összejövetelek célja a személyes információcsere: a polgármesterek közvetlen tájékoztatást kapnak a kormányzati tervekről, az országgyűlési képviselő pedig a helyi nehézségekről, tapasztalatokról értesül.

Az eseményről a PilisTV készített felvételt, amely megtekinthető a csatorna műsorán június 11. és 17. között minden nap 6:00, 12:00, 18:00 és 20:20 órakor a Pilisi Szemlében vagy elérhető bármikor a Youtube-on.

Pilisi Szemle:

Településvezetői konzultáció:

solymáronline