Átadták az idei “Solymárért” kitüntetéseket – FOTÓK

4125
A képen balról jobbra: dr. Tamás Hilda, dr. Szente Kálmán polgármester, Ludwig Klára / Fotó: Szima Roland

Bár a nagyszabású hősök napi rendezvény idén elmaradt, a pünkösdvasárnapi szentmise után, kis ünnepség keretében dr. Szente Kálmán polgármester átadta az idei Solymárért kitüntetéseket. Ahogy korábban megírtuk, ebben az esztendőben Ludwig Klára és dr. Oswald Emma (posztumusz) kapták az elismerést.

Ludwig Klárát, a JÓkenyér alapítóját és vezetőjét kimagasló szakmai eredményeiért és adakozó, segítő munkájáért választották a díjra. A szakma szeretetét megőrizve, családi gyökereit nem feledve öregbíti községünk hírnevét, a JÓkenyér országosan ismertté vált. Szakmai profizmusa mellett kiemelendő, hogy adományaival rendszeresen segíti a nehéz helyzetbe került családokat és időseket, felajánlásaival gyakran támogatja a solymári civil szervezeteket, helyi rendezvényeket.

Dr. Oswald Emma, aki posztumusz részesül a Solymárért kitüntetésben, településünk körzeti orvosa volt. 1948-tól 25 éven át végezte lelkiismeretes és szakmailag kimagasló munkáját. Fontos szerepet játszott a község lakosainak egészségügyi nevelésében is, különös tekintettel az 1950-es években terjedő gyermekbénulásra, megóvva sok solymári gyermeket és édesanyát. Dr. Oswald Emma nevében lánya, dr. Tamás Hilda vette át a kitüntetést a vasárnapi ünnepségen.

Dr. Oswald Emma
(a fotó a család archívumából származik)

Az idei ünnepséget, dr. Szente Kálmán polgármester hősök napi ünnepi beszédét és a Solymárért kitüntetések átadását megnézhetjük a PilisTV pünkösdvasárnapi élő közvetítésének 44. percétől kezdődően. A laudációkat elolvashatják a solymar.hu oldalon.

solymáronline
Képek: Szima Roland