Maradnak a szigorított korlátozások Solymáron a hétvégén

1675

Az április 18-19-i hétvégén is maradnak a szigorúbb korlátozások Solymáron: a nagyközség területén csak a solymáriak sétálhatnak, a Rózsika-forrás és a solymári vár felé vezető turistautakat, a Jegenye-völgyet pedig mindenki elől lezárják.

A magyar kormány rendelkezései szerint a helyi önkormányzatok ezen a hétvégén is jogosultságot kaptak arra, hogy saját hatáskörben szigorítsanak a kijárási szabályokon. Dr. Szente Kálmán, Solymár polgármestere a húsvéti hosszú hétvégén alkalmazott szabályokhoz hasonló korlátozásokat léptet életbe a teljes április 18-19-i hétvégén.

Ennek értelmében:

– a solymári lakóhellyel (tartózkodási hellyel, vagy állandó lakcímmel) NEM rendelkező személyeknek TILOS Solymár teljes közterületén és a közforgalom számára megnyitott magánterületein az egyéni szabadidős sporttevékenység és a szabadidős célú gyalogos közlekedés.

– a Rózsika-forrást és a megközelítését szolgáló Jegenyevölgy turistaútvonalat (a Rózsika sétánytól (Shell-kút) a solymári várig húzódó erdei utat) MINDENKI ELŐL LEZÁRJÁK. Az érintett területek környezetében TILOS a gépjárművel történő várakozás (Major utca, Várhegy utca, Rózsika sétány).

– lezárják a Mészégető utca felső részén található, önkormányzati tulajdonban álló területet.

A nem solymári lakosokat az itt lakók egészségének védelme érdekében megkérik, hogy ne jöjjenek Solymárra kirándulni, ne tartózkodjanak solymári közterületeken.

Ebben a cikkünkben olvashatnak tippeket arról, hogy hogyan érdemes kirándulási célt választani.

solymáronline