Maradj otthon! – Dávid Zoltán gyermekorvos

1962

Dr. Dávid Zoltán vagyok. Solymáron dolgozom házi gyermekorvosként 31 éve. Én is azok közé tartozom, akiknek a munkájára ebben a járványügyi vészhelyzetben szükség van. A koronavírus fertőzés egy olyan természeti katasztrófa, amely az egész emberiséget érinti.

A koronavírus járvány miatt meghozott kormányzati rendelkezéseknek és az egészségügyben érvényben lévő aktuális eljárási rendnek megfelelően a gyermekorvosi rendelés és tanácsadás működési rendjét haladéktalanul átalakítottuk. Az események alakulásától függően ezt újragondoljuk, és a szükséges változtatásokat meg fogjuk hozni. A működéssel kapcsolatos információkat a gyermekrendelő közösségi felületén továbbra is megosztjuk.

Nincs krónikus betegségem és még nem vagyok 65 éves, ezért lehetőségem és kötelességem részt venni a betegellátásban fizikálisan is. Rendelésre lehet jönni, de mielőtt elindulnak a rendelőbe, telelefonáljanak és közösen eldöntjük, hogy szükséges-e orvosi vizsgálaton megjelenni. Senki nem maradhat ellátatlanul. A rendelőben, a tanácsadóban, a várókban is csak egy gyermek és egy szülő tartózkodhat; amennyiben többen vannak, a szabadban várakozhatnak. Ez a rendszer lehetővé tette, hogy az aggódó szülők elhozhatták a gyermeket még akkor is, ha telefon alapján nem tűnt feltétlenül indokoltnak. Eljöttek azok, akiknek napok óta nem változott az állapotuk, vagy romlott. Visszakérhettem ellenőrzésre azokat, akiknél ez indokolt volt. Remélem, ezen nem kell változtatni.

A solymári gyermekrendelőben változatlanul mindenkinek lehetősége van segítséget kérni.

Köszönöm a türelmes, megértő, fegyelmezett, felelősségteljes, együttműködő magatartást, amit idáig tapasztaltam. Így, együtt, együttérzéssel, másokat segítve sikeresek leszünk.

Az orvosi rendelőt és a gyógyszertárat 2020. március 24-e óta minden nap fertőtlenítik.

Akinek nem az a feladata, hogy az egészséget, biztonságot és ellátást biztosítsa, az MARADJON OTTHON. Aki krónikus beteg és/vagy 65 év feletti, annak OTTHON KELL MARADNI! Segítsünk azoknak, akiknek otthon kell maradni!

Én maradok a helyemen. A rendelésen, a tanácsadáson, a soha ki nem kapcsolt mobilom mellett, az internet közelében, hogy segítsek azoknak, akik ezt kérik tőlem. Írásokat teszek közzé, melyekkel úgy érzem, segíthetek.

Dr. Dávid Zoltán

A cikk a solymáronline portál Maradj otthon kampányának része. A többi részt ide kattintva olvashatják.