Óvintézkedések a MÁV-nál

1176
Fotó: Hajba András

A MÁV a veszélyhelyzetnek megfelelő óvintézkedések megtétele mellett továbbra is menetrend szerint szállítja utasait.

A MÁV Zrt. rendszeresen teljes fertőtlenítést végez a vonatkocsik belsejében, emellett a fizikai érintkezések minimálisra szorítása érdekében a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását ajánlja. Ez azért is ajánlott, mert a solymári jegypénztár március 19-től átmentileg zárva tart.

A MÁV lehetőséget ad az utasoknak arra, hogy szabadon alakíthassák az egymástól való távolságot. Ha az utasnak a vonatra érvényes IC pót- és helyjegye vagy helyjegye van, akkor a jegyen feltüntetett helyszámtól eltérően bármely másik ülőhelyet is elfoglalhatja, ha arra a helyre másik utas nem jelentkezik érvényes helyjeggyel.

Az utasok és a munkavállalók egészségének védelme érdekében a nagyobb városokban található személyes ügyfélszolgálatokat átalakították: az eddigi, nyitott pultos ügyfélszolgálati helyszínek helyett az adott állomás személypénztárában történik az ügyfelek fogadása. Emiatt szünetel az önkiszolgáló csomagmegőrzés ezeken a helyszíneken (Keleti és Déli pályaudvar, Székesfehérvár, Győr, Szolnok, Pécs, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba), és ajándéktárgyakat sem lehet venni.

További információ: www.mavcsoport.hu

solymáronline – MÁV Zrt.