Mivel foglaljuk le otthon lévő gyerekeinket?

2365

Nem könnyű a bezártság senkinek. Sem a nagyszülőknek, akik aktívan élték eddig mindennapjaikat és most hirtelen túl sok idejük lett az otthoni teendőkre, de azoknak sem, akiknek egy, kettő, három vagy még több gyermeket kell otthon lefoglalniuk. Stresszes a helyzet mindenkinek.

Ha csak egy gyerek van otthon, az unatkozik, ha pedig több is van, azok hajba kapnak, bár legalább tudnak együtt is játszani. Egyre-másra jönnek a levelek az iskolától, hogy mit tanuljanak a gyerekek, csak kapkodjuk a fejünket, amin meg amúgy a gyerekek ugrálnak.

Ne aggódjunk, ezzel mindenki így van. Mindannyiunknak kihívást jelent alkalmazkodni ehhez a merőben új helyzethez: a tanároknak, a szülőknek és a gyerekeknek is.

A jó hír, hogy sokan ajánlanak fel ingyenes lehetőséget arra, hogy a gyerekek jól és okosan töltsék el a szabadidejüket, amikor már a leckékkel, iskolai feladatokkal készen vannak. .

  • Különböző tantárgyak gyakorlásában segít ingyenes feladatokkal: www.okosdoboz.hu, www.fejlesztelek.hu, vagy az okoskaland.com.
  • A Gyereketető oldalán regisztrálva két hétig minden nap kapunk egy ingyenes játékot, játékötletet.
  • A gyerunkanyukam.hu most gyerekeknek szóló „Mesetorna” videótárát ingyenesen, 0 Ft-ért megvásárolhatjuk, és tornázhatunk a gyerekekkel.
  • A Csodák Palotája blogján minden nap új videót tesz fel, amely segítségével a gyerekek otthonukban tudnak kísérletezni az intézet munkatársaival.
  • Az M5 csatorna minden nap reggel 8-től 14.30-ig különböző tananyagokat sugároz, amelyek később a mediaklikk honlapján is elérhetőek.
  • A képernyőnézések között tartsunk szünetet, és ha van lehetőségünk, udvarunk, küldjük ki a gyerekeket mozogni a friss levegőre!

solymáronline