Megjelent a márciusi Hírmondó

899

Farsangi eseménybeszámolókkal és a tavasz ígéretével érkezik a napokban a postaládákba a Solymári Hírmondó legfrissebb, márciusi lapszáma.

Dobrovkáné Dér Borbálával, Solymár alpolgármesterével és Varga Zsolttal, a művelődési ház újabb öt évre megválasztott igazgatójával beszélgettünk terveikről, álmaikról, munkájukról.

Az autós és a gyalogos közlekedés után most a tömegközlekedést vettük górcső alá. Buszok, vonat, parkolási kérdések és kilátások – mire számíthatunk, ha solymáriként a közösségi közlekedést szeretnénk igénybe venni?

Milyen lehetett fénykorában a solymári vár, létezett-e a „Nagyúr sírboltja”, és mi a furcsa a templom főoltárképén? Műemlék épületeink titkaiba is bepillanthatunk Szalay Gábor előadása nyomán.

Kutyás sorozatunkban az ebtartás jogi szabályozásával, környezeti rovatunkban a (továbbra is tiltott) avarégetés és a komposztálás kérdéskörével foglalkozunk.

A korábban tapasztalt terjesztési problémák miatt az újságot kiadó Solymári Településüzemeltetési Kft. márciustól új terjesztővel kötött szerződést. Észrevételeiket Kovács Erikánál jelezhetik a 06-70-611-7635 telefonszámon vagy a solymar.terjesztes@gmail.com e-mail címen.

A Solymári Hírmondó az interneten is megtalálható: www.solymarihirmondo.hu.

solymáronline