Pénteken újra Little Jazz Pub!

706

Március 6-án, pénteken este 8 órakor Márkus Tibor és az Equinox vendége Király Martina (ének) és Weisz Gábor (szaxofon) lesz.

Király Martina a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének ének szakán végzett. Pályáját az Equinox Jazz Quartet-ben kezdte, majd a 13 tagú Anselmo Crew énekesnőjeként folytatta. Első lemeze 2011-ben jelent meg Ready for you címmel. Az albumon hallható „Ballonkabát” második helyezést ért el a Jazzy Rádió 2011-es dalversenyén, a Magyar Jazz Szövetség különdíjával társulva, s azóta napi rendszerességgel hallható a rádió műsorán. Martina dalszerzői tehetségét a Magyar Zeneszerzők Szövetsége 2012-ben az év könnyűzenei szerzőjét illető Orszáczky Jackie-díjjal honorálta.

Weisz Gábor igen sokoldalú diplomás jazz szaxofonművész. Tapasztalt a különféle stílusokban, mint pop, rock, funk, folk. Tíz éven keresztül játszott Váczi Eszter és a Szörp zenekarban. Dzsessz együttesei a kötetlen szabadság hangulatát képviselik. Stílusára a különös zenei csűrcsavaros fordulatok, humor frissesség a jellemző, ezzel felrázva, új lendületet adva az éppen aktuális formációnak. Fő együttese a Dzsindzsa, ahol saját darabjait játssza.

A zenei estre a belépés díjtalan.

apaczai.com / solymáronline