Kilőhetik az elszaporodott vaddisznókat Solymáron

1064

Az utóbbi években Solymár belterületén jelentős vaddisznószaporulat jött létre a Káposztás-patak mentén található gyümölcsösökben (a Várhegy utca és a Hősök utca („Sebes kanyar”) közötti lakóépületek mögötti területen). A vaddisznók jelentős kárt okoznak az egyébként elkerített magánterületeken: a kerítéseket megrongálták, a területek az utóbbi időben használhatatlanná váltak.

Az érintett tulajdonosok kérelmére Solymár jegyzője megkereste az illetékes Budaörsi Rendőrkapitányságot, hogy adjon hozzájárulást a belterületi vadelejtésre, illetve a vadak kihajtására az érintett területről. A Rendőrkapitányság a kérelemnek helyt adott. Az engedély 2020. február 24-május 24. közötti időszakra, este 19.00 órától hajnali 6.00 óráig tartó időtartamra szól.

Az érintett időszakban tehát az adott területen vadászok jelenhetnek meg, akik az érintett tulajdonosokkal együttműködve és azok tudtával ejthetik el a kártékony vadakat. Az elejtett vadakról a vadásztársaságot minden alkalommal tájékoztatni fogják, illetve vadászati naplót is kell vezetniük a vadászoknak.

Az érintett területről a +36 26 560 600-as telefonszámon, valamint az info@solymar.hu e-mailcímen jelenthetnek be vadkárt.

Polgármesteri Hivatal