Negyedik születésnapját ünnepelte a Kalandgyár

698

A solymári művelődési ház kifejezetten hétvégi, szórakoztató, interaktív gyerekprogramja, a Kalandgyár január 19-én ünnepelte negyedik születésnapját – stílusosan egy nagy közös játékkal.

Az elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak szóló programsorozat ünnepi alkalmán a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületének fiatal segítői működtek közre. A kézműves foglalkozáson pár egyszerű, a háztartásban is előforduló alapanyagból készültek játékok, majd ügyességi feladatok következtek. A rögtönzött ugróiskolában, a színes szigetelőszalaggal kialakított pályákon örömmel próbálták ki magukat a gyerekek, de akár saját készítésű katapultjaikkal is célba lőhettek.

A résztvevők befejezésül jól ismert körjátékokat játszottak, és elfogyasztották a születésnapi, kalandgyáras zászlóval díszített muffinokat. A szervezők mindenkinek köszönik a részvételt, és azt, hogy 4 éve minden hónapban számíthatnak a régi és új érdeklődőkre, akik szívesen töltik velük a vasárnap délutánt.

A Kalandgyár természetesen nem áll le, minden hónapban színes programokkal várja a gyerekeket és a családokat. A naptárba már most be leher írni a következő időpontokat:

Február 23. Kacor király – maskarás-zenés farsangi játék (HolddalaNap zenekar/Évkerék Társulat)

Március 22. „Potyka béka, a vizek őrzője” – ÖKO-Mesekuckó (Europalánta Közhasznú Egyesület)

Április 26. Süss fel nap, Szent György nap! (Napra-forgó mulatság)

Május 23. – ezúttal rendhagyó módon, szombaton
Gyereknapi, évadzáró Kalandgyár: Játszóház, zenés és bábelőadások, kézműves programok a környezettudatosság jegyében

apaczai.com
Fotó: Barcsik Géza