Hóhelyzet Solymáron – dolgoznak a hókotrók

1532

Órák óta esik a hó. A hókotrók dolgoznak, de nekik is időre van szükségük, hogy járhatóvá tegyék az utakat. Mire figyeljünk ma?

Aki teheti, ne induljon útnak, akinek mindenképpen kell, csak téli gumival felszerelt autóval induljon, és számoljunk a szokásosnál jóval hosszabb menetidővel.

Közlekedjünk óvatosan. A gyalogosok és a sofőrök is számoljanak azzal, hogy a járművek megcsúszhatnak, a fékút jóval hosszabb, és a gyalogosok is elcsúszhatnak. Ne tegyünk hirtelen mozdulatokat, közlekedjünk lassan és figyelmesen.
A meredek utakon számítsunk arra, hogy nehéz a megállás.
A keskeny utcákban lehetőleg ne parkoljunk. Hagyjunk elég helyet a biztonságos közlekedésre és a hókotró elhaladására.

A Településüzemeltetési Kft. hókotrói felkészülve várták a hóesést, a munkálatok folyamatban vannak. De tudni kell, hogy Solymárnak 65 km-nyi utcája van. A takarítást a legfontosabb, legforgalmasabb útvonalakkal kezdik. A hókotró sebessége hótolás közben 15 km/h. Sózni környezetvédelmi szempontok miatt leginkább csak az emelkedőket, kereszteződéseket fogják.
A főút kotrását a főváros és a Magyar Közút végzi.

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy lakóingatlannal határos közterületi járdák karbantartása és síkosságmentesítése az érintett ingatlantulajdonosok kötelezettsége.

Kérjük kedves olvasóinkat, legyenek türelemmel, és figyeljünk egymásra!

solymáronline