Karácsonyi manóképző értékes ajándékokkal az Apáczaiban

2304

Hamarosan karácsony, az év talán legszebb ünnepe. Ha te is szeretnél részt venni az ünnepi készülődésben, a karácsony-váró sürgés-forgásban, akkor ott a helyed a művelődési ház karácsonyi MANÓKÉPZŐ ISKOLÁJÁBAN, ahol különféle jártasságokat szerezhetsz.

Az ezermester-képzőben elkészítheted magadnak az elengedhetetlen manósüveget, és megtanítunk a karácsonyfadísz-készítés fortélyaira is. A svábház sütiműhelyében finomabbnál finomabb aprósüteményeket gyárthatsz, a múzeum boszorkánykonyhájában pedig összeállíthatod a saját illatos, ünnepi teakeverékedet.

Fontos, hogy érkezéskor a manóképző irodában vedd át a névre szóló mesterlevelet, mert erre gyűjtheted a pecséteket, amiket a műhelyekben elvégzett munkádért kapsz. Ha kijártad az iskolát, vagyis megszerezted a négy pecsétet, a mesterlevelet be kell mutatni az irodában. A rajta lévő sorszámmal részt veszel a nagy esti ajándéksorsoláson. A szerencsés nyertesek értékes karácsonyi ajándékot – mini ugrálóvárat, rollereket, társasjátékokat, könyvcsomagokat és bábszínházi valamint cirkuszi belépőket – vihetnek haza.

Ezen a délutánon a jól végzett munka megérdemelt jutalma Az elveszett aranycsengettyű című bábelőadás lesz. A történet szerint a csengettyűt Ágas, a Mikulás fiatalabbik rénszarvasa gazdájától kapta ajándékba, de elvesztette! Nélküle azonban nem akar útnak indulni. Bogas, a másik rénszarvas, egyedül nem tudja elhúzni Mikulás szánkóját, ezért barátjával, Krampucival izgalmas nyomozásba kezdenek. A mese végére kiderül, lesz-e a gyerekeknek ajándéka az idén?

A Holdfű Színház előadását nemcsak a mesterleveles karácsonyi manók nézhetik meg, erre a programra később is lehet csatlakozni. A megtekintés, ahogy az egész rendezvény is, ingyenes!

Azonban szeretnénk mindenkit figyelmeztetni, hogy a sorsoláson való részvétel csak a 17 óráig bemutatott mesterlevelekkel lehetséges! A feladatokat jól előkészítjük, hogy minden gördülékenyen menjen, de minimum fél óra kell az összes teljesítéséhez. Ezért kérjük, időben kezdjenek hozzá!

apaczai.com