Öntözőrendszert telepítenek a vasútállomáshoz

969

A településüzemeltetés jelenleg egy manuális, földalatti csövekkel szerelt öntözőrendszert épít ki a vasútállomás területén, hogy nyáron ne égjen ki majd az a fű, amit nemsokára elvetnek a parkoló földszigetein.

Ahogy arról korábban beszámoltunk , a vasútállomás környékének füvesítése a NIF elégtelen talajtelepítése miatt júniusban nem valósult meg. Solymár szerette volna átvenni az állomás környékét üzemeltetésre, hogy a Településüzemeltetési Kft. rendben tarthassa, a kövek miatt azonban a fűnyírás során kárt okozhattak volna a parkoló autókban.

Az önkormányzat végül abban egyezett meg a NIF-fel, hogy Solymár költségén eltávolítják a romtalajt, ami tele volt szeméttel és törmelékkel. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő pedig termőföldet hoz a helyére. Ez megvalósult, így elkezdődhettek a munkálatok.

Tudjuk, hogy sokan várnak parkolóépítésre az állomásnál, az önkormányzat abban a kérdésben már egyeztetett a NIF-fel, az önkormányzat saját erőből készített terveket a parkolóbővítés megvalósítására.

solymáronline