Művészeti fesztivál lesz a hétvégén a szomszédban

910

A hétvégén, azaz 2019. augusztus 29. és szeptember 1. között közép-európai művészeti kavalkád lesz, egy határokon átívelő négynapos művészeti fesztivál keretében. Zenészek, táncosok, bábosok és utcaszínházi művészek várják a közönséget Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúriában.

A fesztivál nyitányának vendége Németország képviseletében a Knabenmusik Meersburg (Meersburgi Fiúzenekar), a gálán a Pénzügyőr Zenekar közreműködéik, amelyet a Sebő Együttes esti tárogatómuzsikája követ – a Rákóczi év jegyében.

A gyerekeket az Álomzug Bábszínház és a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása, illetve Ruttkai Bori Űrdöngölők interaktív mesekoncertje szórakoztatja. 19 órakor lesz a nagyváradi Ady Endre Emlékmúzeum kiállításának megnyitója a költő halálának 100. évfordulója tiszteletére.

A nagyszínpadon Cseh Tamás emlékgála lesz. Az ikonikus dalokat Für Anikó, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Hrutka Róbert és Szegezdi Róbert adják elő.

Augusztus 31-én szombaton már kora reggel kezdődnek a programok horgászversennyel és futóversennyel. A Nagyszínpadon szombat este 20 órától az Agatha Christie… és már senki sem! című darab látható a Kecskeméti Katona József Színház előadásában, majd az estét az Echo II. együttes fellépése zárja.

Szeptember 1-én vasárnap zárul a fesztivál, de még aznap is rengeteg program várja a látogatókat. A nap egy különleges csemegével zárul: az Ezüstbojtár zenés játéka, a mai János vitéz mese igazi összművészeti látványosság ledfalra vetített diafilmrajzokkal, táncosokkal, cirkuszi artistákkal, mutatványosokkal, remek muzsikával és Petőfi örök-szép költeményével Horányi László remek tolmácsolásában.

Különleges koncert zárja a XXl. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivált. Olasz testvérvárosi bemutatkozásként a Rómához közeli Rieti négy operaénekest küld a fesztiválra barátságuk zálogaként.

Mivel a programok több helyszínen zajlanak, a részletes leírást keressék a fesztivál hivatalos honlapján, a www.fesztival.kulturkuria.hu-n!

Klebelsberg Kultúrkúria