Türelem, több napig is eltart a zöldhulladék-szállítás

555

A legutóbbi zöldhulladékszállítás augusztus 21-én, kedden volt esedékes. Az éves hulladéknaptárnak megfelelően ezen a napon meg is kezdték a zsákok és kötegek elszállítását.

A feladatot a Solymári Településüzemeltetési Kft. végzi, párhuzamosan több teherautóval. Amikor nagyon sok a kihelyezett hulladék, nem végeznek egy nap alatt, de természetesen másnap folytatják a szállítást. Kérjük a lakosság türelmét, hagyják kint a házak előtt a zöldhulladékot, el fognak vinni minden szabályosan kihelyezett hulladékot.

A zöldhulladékot legfeljebb 110 l űrtartalmú zsákban, illetve kötegelt (max. 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű köteg) formában szállítják el. Csak az olyan zsákot vagy köteget viszik el, amelyen rajta van az adott évre érvényes zöldhulladék matrica (a lakosok a díjmentes matricákat postán kapták meg a Depónia Kft.-től), vagy kihelyezhetik a hulladékot a Településüzemeltetési Kft. zsákjaiban is. Zöldhulladék elszállítására alkalmas zsákot a solymári Polgármesteri Hivatalban, a Kukori trafikban és a Templom téri iparcikk boltban lehet vásárolni 350 forintért (a zsák megvásárlásával az elszállítás díját fizetjük ki).

Ha mégis ott marad a hulladék több napig, annak az lehet az oka, hogy:

  • nincs matrica a zsákon vagy kötegen
  • nem idei matricát ragasztottunk fel
  • nem zöldhulladékos zsákban van
  • nem jó méretű a kihelyezett csomag
  • nem zöldhulladékot tettünk ki

solymáronline