Horvátországban lépett fel a Herbstrosen Tánccsoport

1159

A Herbstrosen Tánccsoport ez év július elején a Horvátországba indult, hogy ott részt vegyen III. Adriatic Ének és Táncfesztiválon.

A szállásunk Fiume külső kerületében a hegyoldalon volt, alattunk pedig a tenger látszott. Megérkezésünk utáni első nap délelőttjén utunk Fiume (Rijeka) városába vezetett ahol megnéztük a Szent Vitus katolikus katedrálist. Innen tovább haladva jutottunk el a sétáló utcába, melynek közepén található a városi torony, vagyis az óratorony. Innen lesétáltunk a Mária Terézia korában épült kikötőhöz, ahol még a mai napig fellelhetőek azok a vasöntvények, amelyek századfordulós magyarok alkotásai. Délután a szállásra visszaérve lesétáltunk a tengerpartra fürdeni. A másnap délelőtt próbával és fürdőzéssel töltöttük a napot, majd a késő délutáni órákban elindultunk első fellépési helyszínünkre, a gyönyörű Krk városába, ahol közvetlenül a tengerparton található színpadon léptünk fel.

Fellépésünk után még gyönyörködtünk az óváros szépségében, majd visszaindultunk a szállásunkra. Másnap ismét egy kis lazítás következett, majd este Senj városába indultunk. A város egyik legnagyobb eseménye a fent említett fesztivál, ahol az öreg városrészben felállított színpadon volt második fellépésünk. Népes közönség előtt adtuk elő – több más csoporttal együtt – műsorunkat. A teljes műsor végén minden csoport díjazásban és elismerő szavakban részesült. Köszönjük a lehetőséget az önkormányzatnak és a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, hogy támogatásukkal lehetővé tették, hogy ezen a szép fesztiválon is bemutatkozhassunk.

Szerző: Marlok Ágnes