A nőikar Debrecenbe látogatott

1195

A Szokolay Bálint Nőikar a kitartással végzett heti próbákkal telt év után egy alaposan megtervezett útra, kórustáborba ment. A kórus beszámolóját olvashatják:

Július 5-én három napra Debrecenbe indultunk. Első állomásunk Poroszlón, az Ökocentrum érdekességeinek megtekintése volt, majd kishajózás a Tisza-tavon, felejthetetlen élményt adott az egész társaságnak. A Hortobágyi Nemzeti Park felé haladtunk tovább, ahol a Pásztormúzeumot, a kézműves kiállítást, a híres Csárdát, a Kilenclyukú-hidat tekintettük meg, majd a Kadarcsi Csárdában ebédeltünk.

Debrecenbe érve elfoglaltuk szállásunkat, ahol még a sok élményt egy kiadós próbával zártuk. Igaz, nagy akaraterő kellett hozzá, mert igen fárasztó napunk volt, de senki sem tiltakozott!

Szombaton Debrecen látnivalóival, nevezetességeivel indult a nap. A Déri Múzeum története, majd Munkácsy Mihály Krisztus trilógiája – fényjátékkal, bibliai értelmező szöveggel – maradandó élményt adott. A séta a Kossuth téren, ahol a város kerámiából kirakott címere látható, a Református Nagytemplom, tornyából kilátás a városra, az Aranybika Szálloda, az egykor a Tócó-patak felett átívelő fahíd maradványainak megtekintésével folytatódott. Megnéztük a híres Kollégiumot és könyvtárát: történelmi és irodalmi emlékeiről idegenvezetőnk nagyon tartalmas ismertetést adott. Délután a Nagyerdő nevezetességei, majd a kiadós vacsora után, visszatérve szállásunkra próba következett.

A táborozás végén a próbákba fektetett munka a Szent Anna Székesegyházban egy vasárnapi mise teljes zenei anyagának éneklésén kamatozódott. A nagyszerű akusztikájú templomban gyönyörűen szólt a kórus (ezt ott lévő „vájt fülű” hallgatók is visszaigazolták). A bőséges svédasztalos ebéd után indultunk haza.

A táborozás élményekkel teljes volt. Ezt köszönjük zenei vezetőinknek: Blazsek Andreának és Mózes Krisztinának, de nem utolsó sorban Posovszkiné Strack Évának az alapos, mindenre kiterjedő szervezését.

Ez a kórus példát mutat arra, hogy lehet a mindennapok feladatait, gondjait a közös énekléssel oldani. Jó volt együtt lenni.

Egy kórustag