Mikor hangoskodhatunk Solymáron?

8486

Községünkben is fontos szempont, hogy figyeljünk egymásra, különösen hétvégén ne zavarjuk egymás nyugalmát. Ezt önkormányzati rendelet szabályozza.

A rendelet szerint tilos akár emberi hanggal, akár hangszerrel vagy más technikai eszközzel történő, a köznyugalmat és csendet sértő zaj okozása és zajt keltő munkák (fűnyíró gép, kapálógép, betonkeverő, fűrészgép stb.) végzése munkanapokon este 20 óra és reggel 7 óra között, pihenőnapokon 13 óra és reggel 7 között, míg vasárnap és munkaszüneti napokon egész nap.

A Solymár területén működési engedéllyel rendelkező vendéglátó egységek üzemeltetőinek hatósági engedéllyel kell rendelkezniük hangosító berendezések működtetéséhez, élőzene szolgáltatásához. Szabadtéren, vendéglátó üzletek kerthelyiségében élő-, illetve gépi zene este 22 óráig engedély birtokában szolgáltatható. Este tíz után csak zárt ajtók és ablakok mellett, beltérben, mások zavarása nélkül engedélyezett.

Ha valaki nem tartja be a rendeletet, és megzavarja a nyugalmunkat, elsősorban békésen, megbeszélés útján próbáljuk rendezni a konfliktust. Ha nem járunk sikerrel, kereshetjük a polgárőrséget (ügyelet: +36-20/445-4663).
Aki komoly kihágást tapasztal, a 112-es segélyhívót hívhatja, illetve Ladó György körzeti megbízottat a +36-20/489-6704-es számon. Ebben az esetben a szolgálatos járőr kiszáll a helyszínre, és ha indokolt, rendőri jelentést készít, melyet a polgármesteri hivatalnak továbbít, amely eljárást indít.

solymáronline