Takard le jól! Kiállításmegnyitó és koncertek az Apáczaiban

1924

Pénteken, 2019. május 31-én a solymári Kud-Arc Ifjúsági Egyesület szervezésében Night of the Arts címmel tartottak művészeti programokat.

Kaczvinszky Tamás

A Kud-Art pinceklubban megnyílt Kaczvinszky Tamás kiállítása, Takard le jól!címmel. A rejtélyes cím rejtélyes munkákat takart.

A fiatal művész első önálló tárlata a kiállítóhely adottságait figyelembe vevő, kisméretű, rengeteg manuális munkával előállított műveket mutat be. A munkák nagyon személyesek, és nem könnyen megfejthetők. Titokzatosak, az alkotó gondolatainak, érzéseinek, hangulatainak lenyomatai. Költőiek és – mint a versek – ezek az alkotások is más-más gondolatot indítanak el a nézők fejében, lelkében.

Kaczvinszky Tamás mesterének, középiskolai tanárának, a jól ismert festőművésznek: Baksai Józsefnek megnyitóbeszéde sem a konkrét művekről, hanem a szabad alkotásról és az idő fogalmának felvillantásáról szólt.

Baksai József, a mester és tanítványa, Kaczvinszky Tamás

Tamás munkái időt igényelnek a nézőtől, mert rengeteg szabad asszociáció indul meg a szemlélőben. Nem véletlen, hogy rengetegen voltak kíváncsiak a szerény, értékes gondolatokat formába öntő képzőművész legfrissebb munkáira.

A megnyitót követően a Once in a Blue Moon zenekar koncertjével folytatódott a Művészetek Éjszakája. Kaczvinszky Tamás zenekara számukra fontos dalok feldolgozásait adta elő.

Zenéjükre az akusztikus megszólalás és a nagyon szép négy énekhangra komponált vokalitás jellemző. A zenekar tagjai: Jeckel János (basszusgitár), Kaczvinszky Tamás (ütőhangszerek, vokál), Kaczvinszky Zsolt (gitár) és Varga Tamás (ének, gitár).

Az est záróeseménye a Papa Rap Jam elnevezésű, szintén akusztikus műsorral bemutatkozó duó koncertje volt.

Balasi György
Berezvai Péter

Ők magyar nyelvű igényes szövegeikkel arattak sikert a kiforrott zeneiségen és vendégzenészükkel az erős háromszólamú ének mellett.

Balasi György (ének, cajun, lábdob és egyéb ütőhangszerek) és Berezvai Péter (ének és gitár) duója az esten Juhász Soma basszusgitáros, énekes, zeneszerző erősítésével lépett fel.

Juhász Soma

BG