Nyílt nap a szeméttelepen – hulladékkezelésről a legkisebbeknek

1149

Nyílt napot hirdet a Depónia Nonprofit Kft. Elsősorban óvodás és alsó tagozatos iskolás csoportokat várnak az eseményre, melyet május 31-én, pénteken 9 és 14 óra között Székesfehérváron, a Csala Pénzverővölgyi Hulladékkezelő Telepen rendeznek.

A résztvevők többek között megtudhatják, mivel is foglalkozik pontosan a kft., mi történik a szelektív hulladékkal az elszállítás után, és hogyan zajlik a komposztálás folyamata. Kérdéseik feltevésére is lehetőségük lesz, és turnusokban az egész telepet bejárhatják. Mivel főként gyerekeket várnak a nyílt napra, az ő megszólításuk különösen fontos a szervezőknek, akik játékos foglalkozással is készülnek. Ennek keretében az ovisok és kisiskolások hulladékból készült játékokkal játszhatnak majd apró ajándékokért.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet május 24-ig a polonyi.dora@deponia.hu e-mail címen lehet megtenni. Egyéni regisztráció esetében a nevet, a telefonszámot és az érkezés időpontját kell feltüntetni (18 év alattiaknál a szülőnek kell jelentkezni). Intézményi csoport regisztrációjakor a kísérő pedagógus elérhetőségét, a csoportlétszámot és korosztályt, továbbá ugyancsak az érkezés időpontját kell megadni.

Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget a játszva tanulásra, a gyerekek ismereteinek bővítésére, és minél előbb leadni a jelentkezést, mivel a résztvevők listáját a leadás sorrendje és a helyszín kapacitása alapján határozzák meg.

SZE – solymáronline
Forrás: deponia.hu